Blog

Amikor teljes szívvel imádkozunk ez történik

2016 Nov 14
Drága Tesók!
 
Szeretnénk veletek megosztani a bizonyságunkat és köszönjük azt az összefogást, amellyel körbevettetek minket. Éreztük az imaháttér erejét és nagyon sokszor ez jelentette számunkra a megtartó erőt az elmúlt két hét nehézségeiben és megpróbáltatásaiban.
Bizonyságunk főszereplője az Úr és arról a csodáról szeretnénk beszámolni, amit Isten tett az életünkben.
 
A 4 napos hosszú hétvégét megelőző péntek este történt az, hogy legkisebb gyermekünk, a négy éves Joel a másodperc törtrésze alatt magára rántotta a frissen elkészített forró teát. Néhány percen belül már az ügyeleten voltunk vele, ahol azonnal infúziót kötöttek be, valamint jégzselével hűteni kezdték és bekötözték. Nemsokára a mentő is megérkezett. Lelkileg teljesen összeomlottam, marcangolt az önvád (miért kellett teát készítenem, miért nem inkább rám ömlött stb) és folyamatosan azt vártam, hogy mikor ébredek már fel, mivel ez csak egy rossz álom lehet. Folyamatosan Istenhez kiáltottam segítségért, közben hallottam ahogy megállapítják, hogy testének kb. 20 %-a megégett. A szirénázó mentőautóban ülve, majd a Bethesda kórházban a folyosón sétálva (miközben bent vizsgálták a gyermeket) sem volt jobb a helyzet. Úgy éreztem, hogy minden összeomlik körülöttünk. Az utóbbi hetekben egyébként is azt éltük át, hogy a gyermekeinken keresztül vagyunk megpróbálva, de ez már mindennek a teteje volt. Szerintem a legnagyobb megrázatás ami egy szülőt érhet az, ha a gyermekével történik valami. A kórház házirendje szerint éjszakára nem maradhattunk bent Joellel, így hazamentünk. Végig imádkoztam az éjszakát, és Isten adott erőt ahhoz, hogy az otthon maradt gyermekeinket is bátorítani tudjam. Elkezdtem kimondani a Bibliai igazságokat, azt, hogy Jézus sebeiben meggyógyultunk és azzal bátorítottam gyermekeimet, hogy Jézus a sebeket már elhordozta értünk, ezért biztos vagyok benne, hogy Joel teljesen meggyógyul, nem kell sebhelyeket hordoznia a testén, hiszen Jézus ezeket már elhordozta. Ima közben láttam, ahogy fentről kenet ömlik Joelre és láttam Jézus átszegzett sebhelyes kezét, ahogy ezt a kenetet végig keni a beteg testrészein.
 
Az elkövetkező napok rettenetesek voltak. Közölték velünk, hogy több hétre „költözzünk be”  a kórházba. A főorvos és a plasztikai sebész részéről ért a következő hidegzuhany: Joel nincs túl az életveszélyen, bármikor kialakulhatnak szövődmények, tüdőgyulladás,valamint elképzelhető, hogy plasztikai műtétre is szükség lehet. Itt éreztük azt, hogy minél több tesó imatámogatását szeretnénk kérni. Éreztük, hogy ez egy olyan harc, ahol szükség van a háttér hadseregre. 
Két tesótól (egymástól teljesen függetlenül) is hallottuk az Ezékieli igét a száraz csontokról. Közben azt a tanácsot kaptuk, hogy mivel az Ige gyógyír a testnek, mondjam ki Joel felett az Isten Igéjét. Bevittem a Bibliámat és elkezdtem a gyógyulásról szóló Igéket kikeresni és hangosan kimondani felette. Közben eszembe jutott, hogy ha már ketten is említették az ezékieli igét, keressem ki a csontokat, hátha Isten akar valamit üzenni. És ez így is volt, megtaláltam a rémámat, amit többet el sem engedtem, foggal-körömmel ragaszkodtam hozzá:
„Akkor ezt mondta nekem: Prófétálj a csontokról! Mondd nekik: Ti száraz csontok, halljátok az Úr Igéjét! Így szól az én Uram az Úr ezekhez a csontokhoz: Én lelket adok belétek és életre fogtok kelni. Inakat adok rátok, húst rakok rátok, és beborítalak benneteket bőrrel  azután lelket adok belétek, hogy életre keljetek. Akkor megtudjátok, hogy én vagyok az Úr!” (Ez.37,4-6)
Tényleg igaz, hogy minden élethelyzetre van megoldás az Igében! Isten nem csak általánosságban ígérte meg a gyógyítást, hanem konkrét helyzetre konkrét üzenete van! Ebből a 3 szóból tápláltam a hitemet amikor nem akart lemenni a láza, amikor csövek lógtak mindenhonnan a kis testéből, Isten megígérte, hogy beborítlak benneteket bőrrel! Nem lesz szükség plasztikai műtétre, hiszen Isten személyesen gondoskodik a bőrátültetésről! Ettől kezdve prófétálni kezdtem felette. Prófétáltam a testének, hogy hajtsa végre az Isten akaratát. Az az Ige csengett bennem, hogy Jézus nevére minden térd meghajol, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére. Ezért parancsoltam a testének, hogy hajoljon meg az Isten akarata előtt. Induljanak be a gyógyuló folyamatok, sejtek, szövetek regenerálódjanak, sebek tisztuljanak Jézus Krisztus nevében és prófétáltam a bőrének, hogy növekedjen! Ezeket naponta számtalanszor mondtam el. Az ezékieli igét átkonvertálva a mi esetünkre: „Te Joel teste, Joel sebe halld az Úr igéjét….”minden testrész, minden sejt és szövet vesd alá magadat az Isten Igéjének, bőr borítsd be! Esténként, amikor János is bejött a kórházba együtt imádkoztunk az ágya felett és vallottuk meg az Isteni igazságokat.
 
Kötözések után tudtunk meg mindig új információkat. Elmondták, hogy vannak mélyebb sebek (kb fele az érintett felületnek) amik nehezen gyógyulnak, a főorvos szerint valószínűleg nem ússzuk meg a műtétet. 
Joel mindeközben rohamosan gyógyult. (Mondjuk ez volt az egyik imakérésünk, hogy Isten gyorsítsa fel a folyamatokat) Elmagyarázták, hogy legyünk türelmesek, kb. 2-3 hetet töltünk az intenzíven, utána még kb ugyanennyit az osztályon. Ehhez képest 1 hét intenzív osztályon eltöltött idő után áttettek normál osztályra, mivel szövődmények nem léptek fel, a labor eredmények is jók voltak, a láza lement és szépen evett-ivott. 
Napközben végig mellette voltam, dícsőítéseket hallgattam és prófétáltam, ezzel telt a napok nagy része. Isten megerősített még több igén keresztül: pl. Ap.Csel.27,25: „Én hiszek az Istennek, hogy úgy lesz, ahogyan nekem megmondta”.  Nagyon bátorító volt az omega tanítások közül A megvallás ereje. Megerősített abban, hogy Isten nem hagy cserben, ha benne hiszünk és megvalljuk ezt a hitünket. Isten nem hagy benne a pácban! Ez erősített azokban a napokban, amikor a kórházban mindenki még a műtétről beszélt.
 
Isten valóban hatalmas ÚR! Az osztályon még egy hetet sem töltöttünk! A megsaccolt 4-6 hetes kórházi ott tartózkodásból még két hét sem lett! Ez önmagában is egy hatalmas csoda! A mai kötözés után elmondták, hogy nem csak hogy úgy néz ki, hogy megússzuk a műtétet, hanem haza is engednek! Dicsőség az Úrnak mindenért!
 
Kötözésekre még vissza kell járnunk, de egyet tudunk: az ÚR továbbra is folytatja a gyógyító munkáját a testében, bőrrel borítja be ígéretéhez híven. És azt is hisszük, hogy az Isten minden munkája tökéletes, ő nem végez fél munkát, hiszünk a 100 %-os gyógyulásban és hisszük, hogy hegesedés nélkül gyógyulnak a sebei! 
 
Köszönjük még egyszer, hogy imában mellettünk álltok, érezzük a közösség támogató erejét!!!!